hits

Meatless Monday: Vegetarwok

Hei og happy new week!

Jeg elsker mandager - ny uke, nye muligheter og en helt ny uke som kan brukes til å finne på nye sprø ting!

Egentlig tenkte jeg å gå all in på denne bloggen denne uken med Meatless Week, men da hadde jeg nesten måttet poste veganske matoppskrifter hver dag hele uken. Det passer dessverre dårlig da jeg drar til Fredrikstad og Hvaler fredag - søndag.

Sparer Meatless Week til en annen uke, i mellomtiden må dere ta til takke med Meatless Monday. Den tror jeg det er mange som har gledet seg til...😉😅

Dagens veganske oppskrift har jeg laget med utgangspunkt i en oppskrift fra Meny.no (hvor jeg pleier å handle. Veldig enkelt og greit i en travel hverdag!).

Som vanlig har jeg gjort noen tilpasninger og laget min egen versjon. Resultatet ble veldig bra! Fikk gode tilbakemeldinger fra ikke-veganerne jeg bor sammen med også 😁

Vegetarwok (4 personer ++):

2 stk brokkoli, delt i buketter

1 glass grillet paprika, skåret i strimler

1 stk boks kidneybønner

1 stk boks kikerter

1 stk boks smørbønner

1 stk chili, skåret i ringer

2 stk rødløk, skåret i skiver

2 fedd hvitløk

Rapsolje til steking

Salt

Pepper

Peppermiks

Hvitløkspulver

Fremgangsmåte:

Alle grønnsaker, bønner (skylles først i vann) og krydder has i en stor, dyp stekepanne eller wokpanne sammen med rapsolje. Stekes til brokkolien er mør, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Serveres med ris. Vi bruker villris eller fullkornsris her hos oss. Tror det er litt sunnere enn hvit ris ♥

Det smakte veldig godt ♥

Her er ingrediensene. Bruker økologiske varer der det er mulig. I tillegg brukte jeg et par fedd med hvitløk.

I pannen, klar til å wokes.

Veldig enkelt, sunt, rimelig og raskt - og dyrevennlig ♥

KOS DEG!

#meatlessmonday #vegansk #mat #matoppskrift #vegan #wok #suntoggodt #rasktogrimelig :)

2 kommentarer

Denne vegetarwoken så digg ut!! :-D

Viv: Det var den også :) Prøv!

Skriv en ny kommentar